Představujeme kandidáta do senátu MUDr.Aleše Nevrlu

MUDr. Aleš Nevrla nikdy nebyl a dosud není členem žádné politické strany. Do politiky vstoupil před 2 lety úspěšnou kandidaturou do městského zastupitelstva na kandidátce TOP 09. V komunální politice získal zkušenosti a jako člen zastupitelstva dělá to, co dělal celý svůj profesní život - pracuje pro Prostějov a region střední Moravy. Doufá, že dostane šanci hájit zájmy občanů i na celostátní úrovni. Proto přijal nabídku TOP 09 kandidovat do senátu jako nezávislý kandidát.

Prim.MUDr. Aleš Nevrla (primář gynekologického oddělení v nemocnici v Prostějově)

Narodil se v roce 1955 lékařské rodině. Otec byl primářem gynekologicko-porodnického oddělení Fakultní nemocnice v Olomouci. Od narození dosud žije v Prostějově.  Po absolvování základního vzdělání vystudoval prostějovské gymnázium, kde maturoval v roce 1975. Poté byl přijat na Lékařskou fakultu Palackého university v Olomouci a po promoci v roce 1981 a absolvování vojenské služby nastoupil jako lékař na ženské oddělení Nemocnice Prostějov, kde s přestávkami pracuje dodnes.

V  letech 1987 - 1991 působil jako zdravotnický expert v Libyi. Po návratu do Prostějova se věnoval především miniinvazivní chirurgii a v letech 1991 – 1995 zde, v okresní nemocnici, zavedl laparoskopickou operativu. Některé operační výkony provedl jako vůbec první v České republice. V roce 1995 přijal nabídku na post přednosty ženského oddělení ve Zlíně. V roce 1999 se stal primářem gynekologicko – porodnického oddělení nemocnice v Kroměříži. Během roku 2001 se definitivně vrátil do Nemocnice v Prostějově, kde na pozici primáře pracuje dosud. Má nejvyšší odborné vzdělání a je členem několika odborných společností.

Permanentní stres operačního oboru vyvažuje svými zálibami. Věnuje se především literatuře - hlavně literatuře faktu, rád navštěvuje divadelní představení a koncerty. Ve volném čase rovněž sportuje. Má rád cyklistiku, tenis a střelbu. Čas od času se sveze na motocyklu. V zimě pravidelně lyžuje.

Srdeční záležitostí je pro něj ale potápění. K tomuto sportu přivedl oba své syny. Především mladší, který má 10 let, tomuto sportu úplně propadl. Jeho starší syn rovněž pracuje jako lékař v prostějovské nemocnici. Je zajímavé, že se zatím všichni tři pod vodou nesetkali.